the truth behind our lives… appearance, truth, lies and masks… us…

(aceasta este doar o introducere la ceea ce am numit “pmg thoughts”… pentru mai multe ganduri, da un tur pe la categorii -> randurile capitolelor <-)

About myself… not much to say… discover by yourself…

If you want to write here, you must believe that people can be good hearted. You must believe in dreams and hope, see the positive side of life and refuse to play an unimportant role in the tragedy/comedy we are all part of; the world’s a stage and we’re the actors; we have the power to choose if we want to be the good guy or the bad guy…

Which one am I… Which one are you…

……………………………………………………………………………………………………………………………..

M-am gandit ca ar fi cazu’ sa dau si o varianta in romana la aceasta pagina introductiva a blogului, asa ca… incepe…

Niciodata, cand privesc in jurul meu, nu pot vedea doar “aparenta” (daca pot spune astfel); mereu ma duc mai departe de atat si incerc sa privesc in ochii unei persoane sau sa gasesc un amanunt pe undeva care sa-mi dea un indiciu despre adevarul din spatele acestei aparente.

Dupa cum spuneam si in varianta de mai sus (pe care nu ma lasa inima s-o sterg – tot ce am in engleza pana acum reprezinta “nasterea” blogului, la care nu pot renunta :P), pentru mine, probabil pentru multi, lumea in care traim reprezinta doar o scena, iar noi suntem doar “actorii”, de fapt niste papusi mai mult, controlate de un papusar extrem de talentat. Spun asta pentru ca, dupa 20 de ani de viata, ar trebui sa stiu ce fel de om sunt; insa, sunt momente in care descopar cu stupoare ca habar n-am cine sunt cu adevarat; parca nu ma cunosc, am reactii care nu-mi par a ma caracteriza, iar asta, nu numai ca ma deruteaza in ultimul hal, dar ma intristeaza tot mai mult.

Sunt sigura ca fiecare dintre noi are astfel de momente si, daca sunt persoane care pot spune ca nu s-au simtit niciodata dezorientate si ca se cunosc perfect pe sine, pentru acestea toata admiratia mea; eu inca n-am atins acel nivel de implinire in viata, acea “fericire absoluta” despre care se vorbeste in filosofie inca din antichitate, incat sa pot spune ca ma cunosc si stiu exact ce am de facut.

Toata viata am incercat sa vad partea buna a lucrurilor, jumatatea plina a paharului, dupa cum se spune, chiar daca de multe ori mi s-a aratat numai acea parte care lipsea. Am crezut mereu, cred si acum si voi crede in continuare ca omul din fata mea, indiferent de ce spune sau incearca sa arate ca este, are un suflet bun, ceva genial de zis si un rol important de jucat in piesa aceasta, fie ca e tragedie sau comedie, in care fiecare dintre noi are un scop anume; ca si intr-o piesa normala, pusa in scena la teatru, daca stau sa ma gandesc, niciun personaj nu poate fi considerat lipsit de importanta, pentru ca, fara rolul pe care acel personaj il joaca, oricat de mic si aparent nesemnificativ ar parea, piesa nu ar fi la fel. Si acum cred ca s-ar potrivi acea expresie “aparentele inseala”.

Cat despre acel “Despre mine… nu sunt multe de spus… descopera singur/a…” cu care incepe aceasta pagina, ideea porneste tot de la faptul ca nu ma cunosc; nu pot spune ca nu stiu ce fel de om sunt, dar nici ca nu poate exista ceva la propria persoana care sa ma suprinda. Mi se intampla de multe ori sa vad intr-un om anumite calitati (sau defecte) de care acea persoana sa nu fie constienta; atunci pot spune ca incep sa ma tem de ceva, niciodata n-am stiut de ce anume, si astept sa vad daca ce “vad” eu este si adevarat; nu de putine ori mi s-a demonstrat ca am dreptate, ceea ce m-a determinat sa ma gandesc de doua ori inainte sa spun ca am o anume trasatura; de aceea cred ca cel mai bun mod de a te cunoaste pe sine este acela de a intelege cum te vad cei din jur; imaginea aceasta, impreuna cu sentimentele si gandurile tale de care nimeni altcineva nu stie, reprezinta cea mai buna descriere a personalitatii tale.

De aceea sectiunea “despre mine” a blogului nu trebuie completata de mine, ci de cei care ma cunosc, fie personal, fie prin “marturisirile” facute aici.

Stiu ca ce am scris in multitudinea de randuri, cuvinte, litere, caractere (imi cer scuze pentru lipsa diacriticelor :P) pare, poate, “filosofie fara sens” pentru unii, dar pentru mine reprezinta altceva, un mod de a ma cunoaste mai bine. Pentru ceea ce am descoperit nu de mult despre lume, viata, oameni, despre mine, tin sa multumesc unei persoane pe care, initial am descris-o ca fiind “o zeita printre muritori” si apoi “o minte stralucita intr-o lume de prosti”; ciudat? exagerat? spus la misto? de fapt, este modul cum o vad eu, cum am vazut-o de cand am cunoscut-o prima oara si, din nou, mi s-a dovedit ca am dreptate in momentul in care aceasta persoana mi-a schimbat modul de a gandi prin cateva cuvinte… “mai bine sa scrii pentru tine si sa nu citeasca nimeni, decat sa citeasca toti, iar tu sa nu spui nimic” (adaptare realizata din mai multe motive :D)

Cred ca… ar fi cazul sa ma opresc aici cu “descrierea” mea si a blogului; ce am de spus se regaseste prin postarile ratacite in categorii :)… acestea sunt gandurile unui om care, in piesa vietii, interpreteaza personajul numit “pmg”…

Advertisements

2 Responses to “the truth behind our lives… appearance, truth, lies and masks… us…”

  1. sometimes, just sometimes, I see myself as the person controling everything from within the shadows >:)

  2. i like to think that i m the bearded guy who wears the white hat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: